Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 11: 1911
5. april 1911

Den europeiske form for selskapelighet begynner mer og mer å få innpass hos oss. Middagsselskapene, der før begynte kl. 6, blir mer og mer skutt ut til kl. 8 om aftenen – hva der neppe er av det gode hos oss, hvor alle folk er sterkt opptatt av sitt arbeid.

Til i eftermiddag hadde vi mottatt innbydelse fra den danske ministers frue, kammerherreinne Krag, til en musikalsk 5-o''clock-tea. Innbydelseskortene meldte, at fruen "sera chez elle de 5 avril a partir de 4 1/2 heures".

Det var den danske kammersanger Peter Cornelius, der for tiden er på en konsertturné i Norge, der besørget den musikalske del av underholdningen. Cornelius, der begynte som kelner, har nå vunnet et europeisk navn og synger i sesongen ved Covent Garden i London. Han har også en deilig stemme. Han foredro foruten flere ting av "Lohengrin" den kjente arie av "Bajazzo", i hvilken han legger atskillig mer av smertefylt sjelekval enn sin forgudede landsmann Herold, og en rekke romanser. Komponisten Eyvind Alnæs ledsaget ham mesterlig ved flygelet.

Kl. 6 var det hele forbi – og for en enkelt gangs skyld var det ganske morsomt.

Den danske ministerinne er en datter av kammerherre Münter, et ekte dansk ytre, men sjelden elskverdig og forekommende.