Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 1: 1883
Trondhjem, 16. mai 1883

Madame Artôts siste konsert i aften hadde samlet nesten utsolgt hus. Madame Artôt var hele aftenen igjennem gjenstand for publikums begeistrede hyllest. Likesom sist var det især "Synnøves sang" som slo an. Efter utførelsen av denne mottok Madame Artôt i massevis av blomster, blant hvilke en bukett fra meg, hvortil var heftet en fransk adresse. Madame Artôt mottok bl.a. en bukett, hvor blomstene var satt sammen i nasjonalfargene og ombundet med bånd i nasjonalfarger, hvorpå der var trykt et dikt, som i varme ord tolket publikums takk. Med stor bravur foredrog Madame Artôt og Monsieur Padilla en duett av operaen Carmen, hvorefter igjen blomsterkasting og stormende applaus. Da madame Artôt forlot konsertlokalet hilstes hun av det tallrike publikum med levende hurrarop, hvorpå hun svarte med et "au revoir." La dette bli til virkelighet!

Aldri kommer jeg til å glemme madame Artôts underskjønne toner, aldri har jeg vært så begeistret, som da jeg lyttet til hennes sang.

Når jeg hører slike store kunstnere og kunstnerinner, kommer der en heftig reiselengsel over meg; jeg lengter til de store kulturbyer, til hjemstedet for toppunktet av kunst.