Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 18: 1937
Firenze, 18. april 1937

Vi har benyttet anledningen til atter en gang å ta en kjøretur oppover den fortryllende vei forbi Piazzale Michel Angelo og opp til San Miniato. Den fører forbi mange herlige villaer og vidunderlige hager med en rikdom av rosenhekker og magnolia og andre vakre trær, og hver omdreining av veien gir nye utsiktspunkter over Firenze og Arno, der snor seg som et sølvbånd tvers gjennom byen, og mot Apenninenes fjellkjede. Det er et av de interessanteste og skjønneste veipartier jeg har sett.

Den gamle kirke San Miniato al Monte med sin fasade av marmor og inkrustasjoner i mosaikk frembyr også meget av interesse, og også fra plassen utenfor kirken, hvor der er gravplasser, og hvor man har det gamle biskoppelige palass Palazzo dei Vescovi til den ene side, er der vakker utsikt med et panorama, der strekker seg helt til fjellkjeden Pratomagno.

Senere kjørte vi på en avskjedsvisitt til Fiesole og nøt enda en gang den vidunderlige utsikt over Firenze med dens tårn og kupler, mens den nedgående sol kastet sine siste flammer over by og landskap.

Og så går turen hjemover om et par timer.

Vi har hatt megen glede av vår tur, vi har svelget i skjønnhetsinntrykk av kunst og natur, og vårt møte med Miss Wilson og mine brorsønner har gitt oss nye og lyse minner for livet.