Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 18: 1937
Rom, 17. april 1937

Vi skulle i går aftes i Teatro Reale dell''Opera ha hørt Gigli og Toti Dal Monte i Donizettis ”Lucia di Lammermoor”, men så ble Toti Dal Monte syk, og nå går i stedet "Carmen". Da det var den eneste og siste aften, vi kunne avse til operaen, tok vi der hen.

Det kongelige operahus er meget elegant og rikt utstyrt. Orkesteret var fortrinnlig, og de fleste av sangkreftene var begavet med herlige stemmer. Men da så vel den sangerinne som sang Carmen, som den dvergen der hadde don Joses parti, veide minst sine 100 kilo, og de øvrige medvirkende heller ikke ga dem noe efter i vekt, var det noe vanskelig å bevare illusjonen. Men det italienske publikum var elleville av begeistring – for det lot stemmene til å være alt.

Den sangerinne, der sang Carmens parti, het Signora Pederzini – og vi undret oss om, det var en ætling av en norsk eller dansk Pedersen.

-----

I går eftermiddag var vi henne hos minister Irgens i den norske legasjon og drakk te. De har leid 2 etasjer i en villa i Via Ferdinand di Savoia like ved Piazza del Popolo, hvor de var ganske hyggelig installert. Der traff vi også fru Thea Anker, født Schweigaard, som var Irgens'' gjest. De ville endelig ha oss til å bli over, for sammen med dem å ta en utflukt til Ostia i morgen. Men da vi hadde arrangert oss på å reise tilbake til Firenze i eftermiddag, hvor de ventet oss, og vi må være der et par dager førenn vår tilbakereise til Oslo, måtte vi av sted.