Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 17: 1930
Berlin, 5. mai 1930.

Hotell Bristol

Vi kom hit i formiddag på gjennomreise til Karlsbad.

Vi hadde allerede nesten sommervarme i Oslo, og vi foretrakk derfor å ta sjøveien. Vi reiste i lørdags fra Oslo med dampskipet "Kong Haakon" og kom til København søndag morgen. Da dampskipet først ut på eftermiddagen gikk videre til Stettin, hadde vi hele søndag formiddag til vår disposisjon i København. Vi spaserte litt omkring på "Strøget", spiste en deilig frokost hos Nimb og tok derefter en biltur ut til Dyrehaven og "ekornene". Det var strålende sol­skinn og første søndag i mai, så der var en masse mennesker på ferde både ut­over Strandveien og ute i skoven. Bøkeløvet holdt alt på å springe ut – alt er så tidlig ute i år på grunn av det drivende vårvær, vi har hatt, og den milde vinter – og skogen var så vakker med tindrende sol over alt det lysegrønne.

Vi hadde tåke oppover hele floden, så vi kom et par timer forsinket til Stettin og ble forhindret i å ta det første morgentog til Berlin.

Vi har holdt oss mest i ro i dag. Spiste en sjelden god lunch her på hotell Bristol, hvor der var proppfullt og vanskelig å få et bord. Efter lunchen var vi i Wertheims magasin og gjorde en del nødvendige innkjøp og drakk te i en restaurant i Bellevuestrasse. Bakefter tok jeg meg en lengere spasertur i Tiergarten i det strålende vær.

Ved middagen i aften i hotellet fantes der – i motsetning til ved lunsjen – omtrent ikke et menneske foruten oss. Om aftenen ligger nok sentrum helt forlatt. Alt aften- og natteliv foregår nå ute i Westend, ved Kurfürstendamm og de omliggende strøk.

Vi reiser allerede i morgen tidlig videre til Karlsbad. Barbara har så vanske­lig for å røre seg, så det er bedre, vi blir litt over på tilbakereisen, da kuren forhåpentlig har gitt gode resultater for henne.