Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 17: 1928
Høsbjør Turisthotel, 29. mai 1928

Vi har vært her oppe en 8 dagers tid, for at Barbara kunne få litt hvile og frisk luft. Det er første gang, jeg er her, og jeg må si at det er (et) utmerket hotell. Beliggenheten oppe i skogåsen med en vid utsikt over Mjøsa og over mot Nes og Helgøya kunne ikke vært valgt bedre. Man føler seg i godt humør, straks man står opp om morgenen, og man kan kle seg med dette vidunder­lige panorama foran seg. Og vi har hittil vært begunstiget av strålende solskinn nesten hver eneste dag.

Og stellet her er førsteklasses i enhver henseende. Man får nesten for meget mat, og særlig er lunsjbordet bugnende overdådig. Og da besøket – når unntas pinsedagene, da her var overfylt, mest ukjente nouveaux riches fra hovedstaden i egne luksusautomobiler – har vært meget dårlig, kan det neppe være noen lønnende forretning. Den, som bygde hotellet, har forlengst måttet gå fra det, og det drives nå av et bryggeri, der som panthaver har måttet overta det. Man ville visst stå seg på enklere stell og lavere priser. Men det er jo godt å ha et sånt sted, som virkelig må sies å være helt europeisk.

Lengere tid ad gangen kan man ikke slå seg ned her, hvis man – som jeg – er glad i å røre seg. Hvis man ikke vil spasere landeveien ned til bygden og ha den bratte oppstigning tilbake på landeveien til hotellet, finnes der kun en eneste skogtur, og den har man ekspedert på en times tid.