Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 8: 1903
Berlin, 1. august 1903

Denne gang tok jeg sjøveien hit over København og Stettin. Vi hadde en heftig storm på hele reisen. Jeg reiste fra Horten i solblankt, stille vær. Ved Narverød, hvor der var kappseilas, lå seilerne med slappe seil. Da vi var kommet ut av Kristianiafjorden, begynte der å blåse en temmelig sterk vestavind, så kapteinen holdt inn mot den svenske kyst for å spare passasjerene fra for megen sjøsyke. Ved 10-tiden om aftenen sank så barometret plutselig et par tommer og der røk opp en kraftig orkan fra vest. "M.G. Melchior" var overfylt, og det var ikke mange av passasjerene som ikke måtte bukke under for sjø­sykens kvaler. Heldigvis klarte jeg meg derfra, men jeg seiler ennå ganske kraftig. Av avisene ser jeg, at stormen har anrettet stor skade på lystseilereskadren ved Narverød.

Flere av de mer bekjente lystyachter har lidd havari og må kondemneres. Således den yacht, der fra norsk side skulle forsvare Kattegatpokalen (Alfred Larsens "Magda 3").

Her i Berlin er det surt og høstlig allerede.

I dag har jeg hatt en lengre konferanse med direktør Natalis og dr. Brückner angående de norske aksjonærers interesser i Kykkelsrudanlegget. Jeg håper i alle fall, at det må lykkes meg å utvirke, at den hele norske aksjekapital ikke må gå tapt.

I morgen tidlig reiser jeg over Stettin til København, og derfra akter jeg å foreta forskjellige ekskursjoner i omegnen. Bare været ville bedre seg noe.