Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 17: 1929
Oslo, 26. juni 1929

Den franske minister Mr. Osmin Laporte skal nå forlate Norge. Han har fått en post som medlem av "La commission du Danube" og er foreløpig "mis en disponi­bilité" i den diplomatiske karriere. Minister Laporte er meget sykelig, og klimaet her var for strengt for ham. Den nye post han har fått, er efter hans eget sigende en ren sinekyrepost. Han kan bo hvor han vil i Frankrike og vil foreløpig ta bolig i Nizza, og hans nye verv foranlediger kun, at han et par ganger om året besøker Wien, Budapest og Bukarest.

I går holdtes den obligate avskjedsfest for ham og hans frue. På grunn av årstiden var festen denne gang henlagt til "Dronningen", og der var til tross for sommeren og manges bortreise "fullt hus".

Det var en av de første vakre og varme sommeraftener, vi har hatt ennå i år, så fra den side var alt vellykket.

Jeg hadde fru professor Francis Bull til bords, og på den annen side hadde jeg den danske professor Torps frue, Frits Thaulows søster. Begge var meget muntre, underholdende og elskverdige så jeg hygget meg godt.

Barbara er ved Larvik bad og kunne derfor ikke være med.

Minister Laportes tale var meget lang – han ramset den opp fra en lang rekke maskinskrevne ark – og morsom var den ikke. Nesten alle vi, som var til stede, fikk vår lille dosis av ham, og det tok jo tid.

Anretningen var meget enkel: røkelaks med spinat, kylling med salat og is. Meget fornuftig i disse tider.

Da dansen begynte, benyttet jeg anledningen til å stikke av.