Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 16: 1927
Oslo, 3. november 1927

Forleden var vi ute i Asker til middag hos Nini og Johan Anker. Gjestene var foruten oss kun hoffsjef Rustad og frue . Nini er jo den fortreffe­ligste vertinne og en av de mest underholdende mennesker, jeg har kjent, så det var en riktig hyggelig dag. Hun hadde, siden jeg var der sist, fått tilbygd et værelse, som hun hadde innrettet som sitt arbeidsværelse, smakfullt og koselig som det hele derute. Og hun var stolt av, at hun selv hadde båret alle utgifter hermed av penger, hun har tjent på sin litterære virksomhet.

-----

Dronningen er for tiden i England, og kongen går rundt i herremiddager.

I forgårs var jeg i en stor middag i den amerikanske legasjon til ære for ham – 6 bridgepartier. Middagen begynte kl. 8 – og servertes efter en elegant meny med østers til å begynne med. Ikke desto mindre ble der igjen kl. 1 servert en rikholdig supé med alt, hva der kan tenkes av kolde retter, og hvor champagnen atter flommet. Det er for meget av det gode.

I går hadde Jakob stor middag for ham på Grand Hotel. Hotellets franske kokk hadde anstrengt seg til det ytterste, så den kulinariske del av festen var meget vellykket. Ellers var det passe stivt og kjedelig som ved alle slike offisielle fester, men da kongen trakk seg tilbake allerede ved 11-tiden, varte den jo ikke så lenge.