Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 16: 1927
Berlin, 27. mai 1927

Hotel Bristol

Jeg har hvilt over her en dag. Formiddagen har jeg benyttet til et besøk i Kaiser Friedrich-museet, der efter den nye omordning og fordeling av maleriene er mer praktfullt enn noensinne.

I eftermiddag reiste jeg ut til Birger Hammer og hans gamle mor og drakk te. De har en meget pen leilighet i Bendler­strasse, en av sidegatene til Tiergarten. Hammer hadde nylig hatt konsert i Berlin og var meget fornøyd så vel over kritikken som over det økonomiske utbytte. Han har også mange elever og skulle på søndag ha elevoppvisning og hadde innbudt ca. 100 mennesker til denne, under hvilken der også måtte serveres forfriskninger.

Om aftenen gikk vi ut til en liten russisk-tysk restaurant i nærheten av Kurfürstendamm, hvor der var et meget morsomt internasjonalt publikum, og dineren var så god, at man kunne tro seg i Paris.

Kaffe drakk vi i den nye store "Café am Zoo" like ved den zoologiske hage. Et mer praktfullt enn vakkert lokale i 3 etasjer. Uaktet det rummer et par tusen mennesker, var der proppfullt overalt, særlig i 3. etasje, hvor der dansedes.

I morgen går så turen hjem til Oslo.