Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 16: 1926
København, 16. mai 1926

Hotel d''Angleterre

Barbara og jeg trengte å komme litt ut efter vinterens slit, og ikke minst Kais sykdom har slitt ordentlig på våre nerver. Og da vi ikke har vært i København på mange år, når bortsett fra noen timer på gjennomreise, besluttet vi oss til å legge kursen hit ned.

Vi tok nedover med dampskipet "Kong Haakon". Da vi i går aftes satt i røkesalongen om bord, fikk vi gjennom høyttaleren, der var plassert der, beskjed om, at luftskipet "Norge" hadde landet i den lille by Teller i Alaska, og at alt var vel og samtlige ekspedisjonens medlemmer i god behold.

Det mål, ekspedisjonen hadde satt seg, er således lykkelig nådd, og Amundsen har vel hermed satt kronen på sitt livsverk. Og man må prise den mann lykkelig, som har satt seg store mål i livet og med ukuelig energi og den største innsats av mot og oppofrelse også når disse. Den nasjon, der fostrer sådanne sønner, har også derved vist sin livskraft og sin rett til å leve.

-----

Vi har tilbrakt dagen i alskens ro, spist vår frokost i en av fiskerestaurantene ved Stranden og i aften spasert litt om i Tivoli og spist middag i Nimbs restaurant der ute. Været er kjølig og regnfullt, og det var vel grunnen til at der, til tross for at det er søndag, var så få mennesker både innendørs og utendørs i Tivoli.