Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 16: 1925
Oslo, 5. januar 1925

Vi var i går til middag hos Harald og Dorothea Løvenskiold på Vækerø. Vækerø har vært under reparasjon siden overhoff­mester­­innens død, og de flyttet inn der i høst, men har først nå fått huset noenlunde ferdig, så middagen skulle være en slags innvielsesfest.

Vækerø er jo en av de få slottsmessige boliger i hovedstadens nærhet, og også det indre utstyr består av mange gamle, vakre ting og sjeldne møbler. Hallen var helt nytt innredet og var blitt meget pen og stilfull. Men der er jo i den øvrige del av huset også atskillig, der efter min mening kunne være mer smakfullt arrangert. Men det var jo ikke helt ferdig ennå.

Verten holdt en tale, hvori han sa, at overtakelsen av det gamle tradisjonsrike slott også måtte medføre, at der måtte utfoldes megen gjestfrihet, og han hadde da først villet samle sine eldste og beste venner der.

Der var både eldre og yngre – og ungdommen fikk også sin tale, på hvilken Kai svarte med en tale fra de unge, som alltid hadde vært så gjestfritt mottatt i det Løvenskioldske hjem.

Anretningen var velgjørende enkel: stek og dessert. Et eksempel til efterfølgelse, særlig i disse tider.