Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 15: 1923
Kristiania, 11. juni 1923

Jeg kom hjem igjen i formiddag. Fra Berlin til Malmö hadde jeg følge med den svenske forfatter – den bekjente skildrer av dyrelivet, særlig fuglenes liv – Bengt Berg. Det var et meget interessant bekjentskap. Han var så underholdende og morsom, at reisen gikk i en fei. Han var på hjemveien fra Amerika, hvor han hadde tilbrakt vinteren. Han var ikke videre begeistret over amerikanerne og han kom stadig tilbake til, at han aldri hadde støtt på et folk, som løy så meget som amerikanerne. Efter middagen på fergen over fra Sassnitz la dessverre prins Wilhelm av Sverige, der var med blant passasjerene, mest beslag på ham.

-----

I eftermiddag ringte Barthold Butenschøn opp og meddelte, at der var kommet telegram fra Kai om, at Marie i går aftes hadde fått en datter. Det var minst 3 uker før enn beregnet, og de skulle nettopp i disse dager forlate England, for at begivenheten kunne finne sted her hjemme.

Jeg telefonerte straks til Barbara, der noen timer forut var reist ned til Boecks på Refsnes, og hun vil nok reise over til England for å være til hjelp for de unge.