Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 15: 1922
Kristiania, 1. oktober 1922

Marie og Kais bryllup i går ble en stemningsfull fest. Den lille gamle Mariekirke var pyntet med all høstens rikdom av blomster, løv og kornaks. Butenschøns hadde fått organist Vellesen fra Kristiania ut til å spille på orglet, og Jens Gleditsch holdt en vakker tale til de unge. Da Marie kom inn i kirken, begynte de gamle kirkeklokker å kime efter landsens skikk – og hun så fortryllende ut i sin hvite brudedrakt. De så begge så unge, lykkelige og vakre ut, at der også må bli fest rundt dem. Til middagen var kun nærmeste slekt og venner på begge sider – på vår side hadde så mange slått feil; der var kun Jakob (min bror), Jens Gleditsch, Christian Mathiesen og fru dr. Roll av slekten.

Om aftenen danset de unge. I parken flammet bålene, og folkene fra gården og nabogårdene avfyrte efter landsens skikk geværsalver til ære for brudeparet.

Brudeparet reiste ved 10-tiden i bil inn til byen til Victoria Hotel og bilte i morges videre oppover til sitt lille hjem på Flisa, som Barbara har vært oppe og satt i stand til dem.

Gud gi nå, at de må bli trofaste i sin kjærlighet, tålmodig bære livets forskjellige tilskikkelser sammen, så lykke og harmoni kan gro frem i det hjem, de nå skal skape.