Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 15: 1922
Kristiania, 1. august 1922

I natt våknet jeg ved å høre noen underlige lyder i huset. Da mitt vindu i soveværelset stod åpent, og det blåste kraftig, slo jeg meg til ro med at det var stormen der hadde forårsaket disse lyder. Imidlertid vedble disse lyder, og jeg foretok en rundgang gjennom huset uten å merke noe usedvanlig. Da jeg gikk ut i an­ret­ningen og tok opp gardinet til gårdsplassen, så jeg imidlertid et ansikt kikke rundt hjørnet ved kjøkkeninngangen. Og ved synet av meg tok han flukten nedover oppkjørselen og forsvant; litt efter dukket en annen mannsperson frem og sprang ilsomt samme vei. Jeg kjente på alle inngangsdører til huset, men da de var vel låst, trodde jeg at det hele hadde innskrenket seg til et forsøk på innbrudd.

I morges viste det seg imidlertid, at tyvene hadde vært inne i kjelleren, brutt opp husholdningskjelleren og vinkjelleren og forsynt seg med en del vin, syltetøy og sigaretter, men heldigvis ikke i noen større utstrekning, skremt bort som de ble.

Tyvene hadde gravet seg inn under verandaen, slått i stykker en vindusrute til bryggerhuset, der er det eneste av kjeller­vinduene der ikke er beskyttet av jerngitter, og således skaffet seg adgang til kjelleren. Ut var de kommet gjennom en sideoppgang gjennom et rom for hageredskaper.

Da verandaen og rommet foran vinduet er tett dekket av sprinkelverk og roser, må tyvene enten være kjente eller ha foranstaltet grundige rekognoseringer i dagslys.

[Den ene av] Tyvene viste seg å være vår hagearbeider. Den annen har man ikke fått fatt på.