Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 14: 1918
1. juli 1918

Barbara og jeg har tilbrakt et par dager hos våre venner Lorenz og Kathrine Boeck på Refsnes på Jeløen, som de arvet i fjor efter sin mor fru Sophie Boeck, og hvor de vil tilbringe sommermånedene herefter. Boecks har nå 3 residenser, nemlig foruten Losby og Refsnes også Munkedammen her i byen, hvor de bor et par måneder om vinteren.

Refsnes er et fortryllende sted, en gammel murbygning omgitt av hageanlegg med gamle ærverdige alleer og skogen like i nærheten. Fra balkongen foran huset fører en lang, ganske tett lindeallé ned til Kristianiafjorden. Man har fra huset en vid utsikt over fjorden helt fra Hurumlandet og ned til Horten. Selve huset er fullt av gamle vakre møbler og gamle malerier og innrettet med den smak, som Kathrine alltid forsøker å gi sine værelser.

Foruten oss var der kun fru Hansine Boeck, professor Cæsar Boecks enke, og i går til middag kom frøken Lili Due, ministerens datter, der som vanlig tilbringer sommeren på Oakhill i Rygge. Hun er like livlig og original som alltid, interessert for alt og alltid i aktivitet. Et av de mennesker, det alltid er morsomt å støte på.