Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 11: 1911
4. september 1911

Jeg har tilbrakt 10 dager på høyfjellet – den hele tid på Finse, hvis hotell er det beste landshotell, man har her i Norge. Komfort og hygge innendørs, og anledning til de vakreste fjellturer. To ganger var jeg oppe på Hardangerjøkelen, men oftest vandrer jeg alene på viddene inn imot Hallingskarvet.

Været var ikke det beste og temperaturen temmelig lav med kald vind. Men det var deilig å gå i, og når man kom hjem gode oppvarmede værelser og et forfriskende bad.

En utmerket ordning er det, at man her kan få sin middag fra kl.1 1/2 – 4 1/2, og at man spiser ved småbord. I den første tid spiste jeg sammen med den russiske legasjonssekretær Loris Melikoff og senere sammen med frk. Mathilde Mathiesen og frk. Ollendorff.

På den siste tur til Hardangerjøkelen ble vi overfalt av en temmelig sterk snøstorm, så vi måtte springe nedover jøkelen i full fart. Vinden var så sterk, at vi ikke kunne gå alminnelig. Om aftenen fikk jeg nokså sterk feber, men efter et bad neste morgen var jeg heldigvis all right igjen.

Om aftenen fikk jeg som regel mitt bridgeparti med noen bergensdamer, frøken Lovise Frich og frk. Wiesener.

Finse er et sted, som jeg nok oftere vil komme tilbake til.