Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 11: 1910
4. august 1910

Eleanor har også i år vært med sine barn ved Hankø bad og har i disse dager avlagt oss et besøk her i byen. Det er alltid så hyggelig å være sammen med henne – hun er så elskverdig og likefrem og interessert på alle områder. Hun synes nå å være kommet mer over sin sorg, og har så megen glede av sine barn, de er 3 riktig flinke og veloppdragne gutter.

Hoffmarskalk von Metzsch, med hvis familie Eleanor er sterkt liert, har besøkt henne lengre tid på Hankø og var også med på turen inn til byen. Han er nettopp blitt ”hausmarschal” hos kong August av Sachsen. Barbara og jeg stiftet bekjentskap med ham og hans frue, tidligere hoffdame hos dronning Carola, under vårt besøk i Dresden våren 1908.

Det er en meget tekkelig mann uten spor av snobberi. Om kongens fraskilte hustru, der engang hadde atskillig sympati i Sachsen, fortalte han, at denne nå var aldeles forbi. Hennes samliv med den italienske pianist er allerede forbi, og der kan ikke lenger holdes tall på hennes forskjellige elskere.

-----

Barbara og barna, der har tilbrakt en 5 ukers tid på Heggenes i østre Slidre, er nå kommet hjem friske og raske, men ikke særlig fornøyd med oppholdet der.