Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 10: 1908
København, 17. juli 1908

(Hotel D''Angleterre)

Atter er jeg her nede. Denne gang til direksjonsmøte i a/s Glommens træsliberi sammen med den tyske del av direksjonen. Vi har funnet det forenlig å møtes på halvveien.

Der er alltid liv og morsomt i København, selv midt på sommeren som nå.

København virker kanskje aldri så storstadsaktig som nettopp om sommeren, når fremmedbesøket er tallrikest.

Mens Kristiania, til tross for turistsvermen – der for øvrig skynder seg hurtigst å komme vekk fra denne hovedstad, der om sommeren overhodet intet selv har å by på, og som for fremmede derfor må virke håpløst kjedelig – ligger som en halvt utdødd by i sommermånedene, er det ganske motsatt i København.

Selv de københavnere, der ligger på landet, tar ofte om aftenen inn til sitt kjære København for å more seg og reiser først ved midnattstid tilbake.

På Tivoli er der fullt hver aften, og hvis man setter seg utenfor Wivels restaurant en aften og ser på gatelivet, kan man – når man ser bort fra de promenerendes eleganse – nesten tro seg hensatt til en av Paris'' bulevarder. En bølgende strøm av spaserende frem og tilbake i den lune, halvmørke sommeraften. Og alle ser så glade og fornøyde ut.

I går hadde vi en deilig tur i "skogen". Vi tok med dampskip ut til Skodsborg, og spaserte derfra gjennom skogen til Klampenborg, hvor vi inntok vår middag.