Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 8: 1903
Sandefjord, 13. august 1903

Barbara er dessverre ikke så bra, som ønskelig kunne være, og det later ikke til, at Sandefjord-oppholdet har gjort henne så godt i år som i fjor.

Det er hjertet, der er svakt – heldigvis har begge doktorer, der har undersøkt henne, konstatert, at der ikke er noen feil ved hjertet – på grunn av mangel på blod. Barbara har derfor i år tatt hankerinerbad(?).

-----

I forgårs eftermiddag hadde vi en deilig seiltur med minister Gudes yacht "La Moëtte". Blant gjestene om bord var pianisten Martin Knutzen. Det var første gang, han var ute og seilte, og var han derfor selvfølgelig meget lite sjøvant og vakte stadig vår munterhet.

I går formiddag reiste Barbara, Gude og jeg på "La Moëtte" ut til loshavnen Ula. Vi hadde frisk vind og nådde der ut til middag, hvilken vi inntok på den idylliske strandbredd, hvorfra man har havet stående rett inn mot seg. Lå Ula ikke så langt av veien, burde det ha store sjanser for å bli et søkt badested. Deilig fin sandbunn langs stranden, beskyttede spaserganger i skogen, og last but not least bølgene fra havet, der slår like inn mot stranden.