Knagenhjelm: Dagbøker


Ad Notam Online | Forsiden | Bind 8: 1903
København 9. august 1903, aften

Der er en masse reisende i København for tiden. Jeg kunne ikke få plass i hotell "Phønix", hvor jeg pleier å ta inn, og på "d''Angleterre", hvor jeg bor, måtte jeg ta et dobbeltværelse. "d''Angleterre" er nettopp overtatt av et engelsk selskap, der har kostet over 1 million på dets ombygging og utstyr. Men så er det virkelig også blitt et europeisk hotell i enhver henseende. Nydelige værelser, god mat, der serveres i en meget smukk spisesal, og det tidligere åpne gårdsrom innenfor denne er overbygget og omdannet til en palmesal, hvor man drikker sin kaffe til tonene av et meget godt orkester.

I dag har vi igjen strålende sommervær, og da det dessuten var søndag, var Tivoli selvfølgelig proppfullt om aftenen. Jeg foretrakk nå – som da jeg for 8 dager siden var her – av de mange fornøyelser der bys, Joachim Andersens orkesterkonsert. Det er i sannhet en velgjerning for Københavns befolkning, at det her alene mot inngangsentreen til etablissementet – 50 øre – kan få høre god musikk hver aften av et førsterangs orkester under en så slipt og forståelsesfull ledelse som Joachim Andersens.

Så er mine ferier forbi for denne gang. I morgen tar jeg med "M.G. Melchior" tilbake til Norge, men stopper jeg opp et par dager i Sandefjord hos Barbara, før jeg tar fatt på det daglige slit på kontoret.